BEJELENTKEZÉSREGISZTRÁCIÓHASZNOSSZOLGÁLTATÁSAINKHIRDETÉSFELADÁS

Cikkek

Fédrigo szállította az újabb francia szakaszsikert

publikálva: 2012. július. 17. 15:00

A francia Pierrick Fédrigo nyerte meg a Tour de France 15. szakaszát. A Samatan és Pau közötti 158.5 km-es etap során egy hatfős boly tudott ellépni a többiektől, a hajrában a taktikusan versenyző Fédrigo húzta be a szakaszt.

Samatan és Pau között egy viszonylag rövid, sima szakasz várt a mezőnyre a keddi, utolsó pihenőnap előtt, ami jó alkalmat kínált a sikeres szökésre. Egy órán keresztül senki nem tudott ellépni a többiektől, ekkor egy ötfős boly tudott elmenni (Dries Devenyns, Christian Vandevelde, Samuel Dumoulin, Pierrick Fédrigo, Thomas Voeckler), hozzájuk tudott még csatlakozni Nicki Sörensen.


A dán kerekesen kívül más már nem tudta utolérni a szökevényeket, akiknek előnye az utolsó 25 km-hez érve tíz perc fölé nőtt. Sörensen kezdte meg az akciók sorát, egymás után kétszer is próbálkozott ellépni, de ezzel nem járt sikerrel. Ezt követően Fédrigo és Vandevelde akciózott, és mivel a többiek nem tudtak összedolgozni, így az utolsó kilométerekre biztossá vált, hogy közöttük dől el a szakaszgyőzelem sorsa.


Fédrigo végül taktikuson versenyezve megnyerte a mai etapot, pályafutása negyedik Tour-szakaszgyőzelmét aratva. A főmezőny élén a 30. születésnapját ünneplő André Greipel nyerte a hajrát Tyler Farrar és Peter Sagan előtt. Az összetettben nem történt változás, továbbra is Bradley Wiggins áll az élen.

Ráfér a pihenő a még állva maradt kerekesekre, ugyanis szerdán következik a Pau és Bagneres-de-Luchon közötti királyetap a Pireneusokban.

 

Forrás: nso.hu
Hozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás.

Kerékpár vétel
Kereskedéslista


Közösség


Hirdetésfeladás
link
link
link
link
link
Szolgáltatásaink
link
link
link
link
link
Hasznos
link
link
link
link
link
üres