BEJELENTKEZÉSREGISZTRÁCIÓHASZNOSSZOLGÁLTATÁSAINKHIRDETÉSFELADÁS

Cikkek

A McLarené a világ leggyorsabb kerékpáros sisakja

publikálva: 2012. július. 17. 15:00

A McLaren Applied Technologies és a Specialized a Venge kerékpár után elkészítette az aerodinamikai szempontból a világ jelenlegi leggyorsabb kerékpáros sisakját az S-Works + McLaren TT Helmet-et.A McLaren Formula-1-es tapasztalatait felhasználva az új sisak sok száz órát töltött a wokingiak szélcsatornájában, valamint a közúti tesztek mellett hosszantartó CFD vizsgálatoknak is alávetettek. Mindennek eredményeképpen jelenleg a kerékpáros sisakok között az S-Works + McLaren TT Helmet rendelkezik a legjobb aerodinamikai mutatókkal. 

A tesztek alapján az S-Works + McLaren TT sisak a korábbi Specialized TT3-ashoz képest 30 mph-ás (48,3 km/h-ás) sebesség mellett kilométerenként 0,2-0,5 másodperc előnyt jelent, míg egy sisaknélküli kerékpárossal szemben ez az előny 0,8 másodperc kilométerenként. Ez bizony egy 53 kilométeres időfutamon összesen 20 másodpercnyi előnyt jelenthet a McLaren sisakja számára. 

Az új sisak a 2012-es Tour de France-on fog bemutatkozni, ahol az Omega-Pharma QuickStep kerékpárosai, Levi Leipheimer és a TT Világbajnok Tony Martin használják majd az S-Works + McLaren TT Helmet által nyújtott előnyöket.


Forrás: formula.huHozzászólások

Jelenleg nincs hozzászólás.

Kerékpár vétel
Kereskedéslista


Közösség


Hirdetésfeladás
link
link
link
link
link
Szolgáltatásaink
link
link
link
link
link
Hasznos
link
link
link
link
link
üres